Mijn reis als ondernemer in 2020

 05/01/2021

Vol vertrouwen en goede moed

Ik begon het jaar zoals ik 2019 was geëindigd. Vol vertrouwen en goede moed. Ik startte met een prachtig vervolgtraject met mijn businesscoach, waardoor ik belangrijke stappen zetten kon. Ook heb ik het merkverhaal van De Grafischontwerpzaak onder de loep genomen. Niets is zo belangrijk als een sterk merkverhaal, weet ik als huisstijlspecialist. En zo komt het dat ik mezelf een nieuw logo heb gegeven. De typografie is hetzelfde maar de kleuren en vormen zijn anders. Ze vertellen het verhaal van mijn inspiratiebron: de kleuren en vormen uit de natuur.

Zo heb ik een fijne basis voor de vernieuwing van mijn website in 2021.

Ondernemen is vooruit kijken, aanpakken en doorzetten. Ook in barre en onzekere tijden. Ik heb dat kunnen doen door te geloven in mijn mogelijkheden, mijn creativiteit en de samenwerking met andere ondernemers.

Mijn businesscoach hield me de spiegel van focus en keuzes maken voor. Dat beeld heb ik aangegrepen om me volledig te richten op  het ontwerpen van huisstijlen. Wat heb ik prachtige opdrachten gehad voor bloeiende bedrijven. Met veel plezier heb ik bestaande huisstijlen een re-style gegeven en heb ik nieuwe logo’s en huisstijlen ontwikkeld. Ik nam mijn klanten mee in de verschillende ontwerpstadia en zo ontvouwde zich de beste versie van ieder bedrijf waarvoor ik aan de slag mocht gaan.

Samen sterk

Ook afgelopen jaar ben ik een aantal fijne samenwerkingen aangegaan met andere ondernemers. Er kwamen waardevolle projecten uit voort, nieuwe verbindingen en een interessante uitbreiding van mijn netwerk. Voor 2021 heb ik ook een aantal nieuwe samenwerkingen in de agenda kunnen zetten. Hierdoor voel ik me als ondernemer gezien en gewaardeerd en kan ik mijn expertise en mijn creativiteit naar verschillende kanten laten stromen. Daar geniet ik enorm van.

Even loopt het anders

Het leven gaat niet altijd over rozen. Soms gebeurt er iets waardoor je op een andere manier naar het leven gaat kijken. Dat is mij overkomen afgelopen zomer. Ik kreeg de diagnose borstkanker en belandde van de ene op de andere dag in een rollercoaster die pas langzamer ging rijden toen de kanker onder controle was.

Mijn wereld, en die van mijn lieve gezin, stond even stil. Een compleet ander perspectief diende zich aan. De constatering van kanker was een schok voor ons allemaal. De onderzoeken en de uitslagen maakten me wankel en onzeker. Het vertrouwen in mijn lichaam kreeg een enorme deuk en de onbevangenheid waarmee ik tot dan toe leefde, is weg.

Gelukkig waren er veel positieve berichten in die onheilspellende periode. De tumor was klein en goed weg te halen middels een borstbesparende operatie; chemo was niet nodig, bestralen wel. Het team van specialisten rond mij werkte snel, professioneel en betrokken. 24/7 stond dit team voor me klaar. Om me dingen uit te leggen, om me op te vangen en me naar de volgende stap te begeleiden. Top gezondheidszorg in het Amphia Ziekenhuis. En dat tussen alle coronaperikelen door!

Team Amphia, uit de grond van mijn hart: bedankt!

Op 22 december was mijn laatste telefonische consult met de arts. Ik sluit het jaar af met het vooruitzicht van een gezond 2021. Zonder vrees ga ik de komende 10 jaar eens per jaar voor controle naar het ziekenhuis.

Volle vaart vooruit!

En zo sluit ik het jaar vol goede moed en met mooie, indringende en leerzame herinneringen, af. Vlak voor kerst heb ik samen met mijn man, die architect is, een fijn kantoor betrokken. We werkten al jaren vanuit huis en rijden onszelf nu trots naar ons nieuwe kantoor. Zo zien we meer dan ons eigen huis, spreken we andere ondernemers en kunnen we tegen de avond opgeruimd naar huis.

En ach, dat ik mijn werk ook altijd een beetje mee naar huis neem, is helemaal niet erg. Op de valreep van het jaar kreeg ik de  opdracht voor een complete huisstijl en mijn gedachten dwalen regelmatig naar de aanknopingspunten voor het beste logo, fijne lettertypes en de ultieme opmaak voor facturen, briefpapier en het visitekaartje. Een visitekaartje met een menselijk en een zakelijk gezicht.

Het nieuwe jaar staat letterlijk voor de deur. Ik doe ‘m stiekem alvast open. En kijk uit naar wat komen gaat, zowel privé als zakelijk.

Welkom 2021!

Meer nieuws

Huisstijlontwerp Breda

Ben je ondernemer in Breda en omstreken? Ben je toe aan een herkenbare identiteit? Een huisstijlontwerp die toekomstbestendig is voor jou en jouw bedrijf? Ik luister naar jouw verhaal en passies. We sparren samen over een herkenbare identiteit. We gaan op zoek naar een stijl, vorm en kleur die past bij jou en je doelgroep. Zo gaat je bedrijf een rooskleurige toekomst tegemoet.

De gloednieuwe website van Max Hout BV is gelanceerd!

Bij Max Hout BV hechten we veel waarde aan vooruitgang en duidelijke communicatie. Daarom hebben we in samenwerking met RB-Media de afgelopen tijd hard gewerkt aan een website.

Een huisstijl met betekenis

Jacqueline Braat vroeg me onlangs met haar mee te denken over een passende huisstijl. Jacqueline is al jaren bekend met haar bedrijf Artitof. Maar haar coaching en training gaan al een poosje verder onder de naam ‘Jacqueline Braat coaching en training’.

Dat klinkt best goed, he?

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem hier direct contact met mij op!

Angélique Joosten
Grafisch ontwerper & eigenaar

06 284 193 71 info@grafischontwerpzaak.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00