Over mij

Wie is Angélique?

Mijn liefde voor grafisch ontwerpen ontstond op de kunstacademie. Daar maakte ik kennis met veel verschillende uitingsvormen, waarvan ik vooral schrijven en typografie leuk vond, maar ook tekenen, zeefdruk en schilderen. 

De wereld een stukje mooier

Mijn grote inspiratiebron is de natuur; met een open blik ontdek ik daar kleuren en structuren waardoor ik mij laat inspireren. Ik houd van werken aan de hand van een opdracht met een concreet doel. De gebondenheid van de opdracht en de verbinding met de opdrachtgever combineer ik met de creatieve vrijheid om iets moois te maken. Zo zoek ik kleuren, vormen en letters die bij mijn opdrachtgever passen en die precies de juiste uitstraling geven aan het bedrijf of de organisatie. Dat is wat mij drijft: de wereld een stukje mooier maken.

Een duurzame relatie

Niemand bestelt ‘zomaar even’ een logo of een huisstijl. Om tot een passend ontwerp te komen, moet een opdrachtgever eerst inzicht hebben in het waarom van zijn of haar onderneming. Dat kan een ingrijpend proces zijn en persoonlijk contact is daarvoor van groot belang. Daarom zorg ik ervoor dat ik gemakkelijk benaderbaar en bereikbaar ben. Bovendien investeer ik graag in duurzame relaties met mijn opdrachtgevers.

in gesprek met een klant

Gestructureerd werken

Het ontwerpen van een logo of huisstijl is soms heel rechttoe-rechtaan, maar als er sprake is van verschillende uitingen via diverse kanalen, kan het een complex proces zijn. In alle gevallen vind ik het belangrijk om gestructureerd te werk te gaan. Dankzij een stappenplan in vier fasen weet mijn opdrachtgever op elk moment in het ontwerpproces waar hij of zij aan toe is. We beginnen met een analyse van het wat, hoe en waarom van de onderneming. Dat is de basis voor de ontwerpfase, die resulteert in een herkenbaar en krachtig logo dat past bij de uitstraling van de onderneming. Met mijn vakmanschap, ervaring en creativiteit creëer ik een visuele representatie van het beeld dat je onbewust in je hoofd hebt. Het logo verwerk ik vervolgens in de huisstijl, zodat de onderneming herkenbaar is in alle uitingen. Het resultaat is een huisstijl waarmee je voor de dag kunt komen. In de laatste fase maak ik een huisstijlhandleiding waarmee het consistente gebruik van logo en huisstijl gewaarborgd wordt.

grafischontwerpzaak-werkwijze-fases-structuur-huisstijl-logo

Voor elke ondernemer een mooiere wereld

Ik maakte reeds veel verschillende ontwerpen, voor evenzoveel verschillende opdrachtgevers. Dat maakt mijn vak zo leuk: ik leer steeds nieuwe bedrijven en producten kennen en ik krijg een uniek kijkje achter de schermen. Zo maakte ik al pakkende ontwerpen voor een fotografe, een financiële dienstverlener, een specialist in centrale stofzuigersystemen, een bedrijf in gevelonderhoud en een softwareontwikkelaar, om er enkele te noemen. Ik maak mijn ontwerpen voor grote en kleine bedrijven in het MKB en zet daar graag mijn expertise en creativiteit voor in. Of het nu gaat om een compleet nieuwe huisstijl of een opfrisbeurt voor een bestaand logo: ik maak voor elke ondernemer de wereld een stukje mooier.

grafischontwerpzaak-huisstijl-en-logo-ontwerp

Wil je meer weten over mij?

Leuk! Neem contact met me op en we plannen een koffie afspraak in. 

Angélique Joosten
Grafisch ontwerper & eigenaar

06 284 193 71 info@grafischontwerpzaak.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00