Over mij

Wie is Angélique?

Ik gebruik tandpasta tabletjes, was mijn haar met een shampoobar en koop zoveel mogelijk lokaal bij de boer. Maar dit is voor mij niet genoeg. Ook als ontwerper wil ik bijdragen aan een mooiere wereld. Het liefst werk ik samen met bedrijven en ondernemers die mijn passie voor duurzaamheid delen en op hun eigen manier bijdragen aan een betere wereld.

Kleine stapjes helpen écht. En al helemaal als we het samen doen. Duurzame relaties aangaan, samenwerken met bewuste ondernemers en toekomstbestendig ontwerpen.
Dat is wat mijn werk zo leuk maakt.

De wereld een stukje mooier

Mijn grote inspiratiebron is de natuur, waar vorm, kleur en structuur perfect in balans zijn. Bedrijven proberen elkaar vandaag de dag te overtroeven met schreeuwerige billboards en felle kleuren. Maar juist de rust en de nuance vallen op in deze drukte. Met een authentiek en gebalanceerd ontwerp word je moeiteloos aantrekkelijk. Dat is mijn streven. Dat jouw huisstijl echt laat zien waar je voor staat en klanten aantrekt die bij je passen. Op mijn manier maak ik de wereld een stukje mooier, zodat jij dat vervolgens ook kan doen.

Een duurzame relatie

Een duurzame relatie ligt voor mij aan de basis van elk ontwerp. Niemand bestelt ‘zomaar even’ een logo of een huisstijl. Om tot een passend ontwerp te komen zul je inzicht moeten hebben in het 'waarom' van je onderneming. Om dit te ontdekken en te communiceren is persoonlijk contact essentieel. Ik zorg ervoor dat ik makkelijk benaderbaar en bereikbaar ben en hou de lijntjes kort. Het liefst werk ik aan opdrachten met een concreet doel, waarbij ik mijn ontwerp afstem op wat jij wilt uitdragen. Ik zoek kleuren, vormen en letters die aansluiten jouw visie en doel.

in gesprek met een klant

Gestructureerd werken

Het ontwerpen van een logo of huisstijl is soms heel rechttoe-rechtaan, maar als er sprake is van verschillende uitingen via diverse kanalen, kan het een complex proces zijn. In alle gevallen ga ik gestructureerd te werk. Dankzij een helder stappenplan weet je op elk moment in het ontwerpproces waar je aan toe bent en wat je van mij kunt verwachten.

We starten altijd met een analyse van het wat, hoe en waarom van je onderneming. Ik wil namelijk visueel in beeld brengen wat jij onbewust in je hoofd hebt. Vervolgens ga ik ontwerpen en laat ik mijn creativiteit los op wat we hebben besproken. Het logo verwerk ik in de huisstijl, zodat je onderneming herkenbaar is in alle uitingen. Tijdens de implementatiefase gaan we samen finetunen zodat ik zeker weet dat je tevreden bent. Ter afsluiting zorg ik voor een huisstijlhandleiding; een handvat waarmee je het logo en de huisstijl altijd consistent kan doorvoeren.

grafischontwerpzaak-werkwijze-fases-structuur-huisstijl-logo

Wil je meer weten over mij?

Leuk! Neem contact met me op en we plannen een koffie afspraak in. 

Angélique Joosten
Grafisch ontwerper & eigenaar

06 284 193 71 info@grafischontwerpzaak.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00