Hobby's zijn even belangrijk als werk

 08/06/2021

Hobby's zijn even belangrijk als werk!

Paardrijden. Ik was een jaar of 11 toen ik ermee begon. Ik fietste 12 onbezorgde kilometers naar ‘mijn’ manege om paarden te poetsen, zadels en hoofdstellen in het leervet te zetten en stro en hooi te tassen. Het verzorgen vond ik heerlijk, een ritje hoog te paard was een cadeau.

Paarden bleven een rode draad in mijn leven. Ik hielp een gezin met het berijden van de pony die ze voor de kinderen hadden gekocht. Samen met een vriendin beleefde ik een gouden tijd op een prachtig paardenverblijf waar we naar hartenlust paarden verzorgden en heerlijke bosritten maakten. Ik heb zelfs een tijd een eigen paard gehad. Maar toen ik, voor de ogen van mijn drie jonge kinderen, van een paard viel, vond ik het tijd voor een paardenpauze.

Wat ben ik blij dat ik sinds twee jaar weer rijd.

Wat ben ik blij dat ik sinds twee jaar weer rijd en mijn passie nieuw leven heb ingeblazen. Ik veer letterlijk op, op de rug van een paard. Het ritme van onze gezamenlijke draf maakt me rustig en gefocust. De sensatie van rijden in de natuur is pure vrijheid. Als ik bij de paarden ben is mijn geest vrij.
Ik kom vol energie weer thuis. Thuis in mezelf.

Dat je hobby een pracht van een bodem kan zijn voor je werk en je leven, realiseerde ik me deze week toen ik een artikel hierover in de Intermediair las. Ongemerkt knikte ik bij iedere regel. Dit herkende ik!
Paraskevas Petrou zegt: ” hoe meer aandacht je aan je hobby besteedt, hoe sterker je het gevoel hebt dat je de baas bent over je eigen leven en je ook verbonden voelt met de wereld om je heen.”

Hobby's zijn minstens even belangrijk als werk.

Hobby’s zijn minstens even belangrijk als werk. Een hobby haalt je weg van het idee dat je moet presteren, dat je werkt voor je opdrachtgever. Een hobby is van jou. Tijd voor jezelf die een gouden tijd blijkt te zijn als je ontdekt dat je geïnspireerd en fris de wereld inkijkt omdat je even weg was van al het moeten.

Mag ik je een cadeau geven? Of liever gezegd: ‘Wil je jezelf een cadeau geven?’ Sta dan eens stil. Letterlijk. Adem je passie in en je liefde voor je eigen leven uit. Neem tijd voor waar je echt blij van wordt. Het zal je opladen; zoals het gesnuffel, het verzorgen en het rijden van paarden mij letterlijk oplaadt. En het mooie van  dat cadeau is dat mensen je authenticiteit zullen herkennen. Dat werkt aanstekelijk.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Zowel privé als zakelijk.

Meer nieuws

Ben je een ondernemer uit Breda en toe aan een update van je huisstijl?

Het nieuwe businessplan voor je onderneming is klaar, je bestaat al meerdere jaren maar je diensten zijn uitgebreid en je huisstijl kan ook wel een opfrisbeurt krijgen. Als professional zit je vol ideeën, en je bent op zoek naar een ontwerper die een passend ontwerp voor je kan maken.

Huisstijlontwerp Breda

Ben je ondernemer in Breda en omstreken? Ben je toe aan een herkenbare identiteit? Een huisstijlontwerp die toekomstbestendig is voor jou en jouw bedrijf? Ik luister naar jouw verhaal en passies. We sparren samen over een herkenbare identiteit. We gaan op zoek naar een stijl, vorm en kleur die past bij jou en je doelgroep. Zo gaat je bedrijf een rooskleurige toekomst tegemoet.

Bedenk een beeld dat de bezoeker van onze website vertelt waar AstroVac in uitblinkt!

Dat was de vraag van Luc Kortenhoeven aan mij: “Kun je een beeld bedenken dat de bezoeker van onze website in één oogopslag vertelt waar AstroVac in uitblinkt?” Een opdracht waar ik enthousiast mee aan de slag ben gegaan.

Dat klinkt best goed, he?

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem hier direct contact met mij op!

Angélique Joosten
Grafisch ontwerper & eigenaar

06 284 193 71 info@grafischontwerpzaak.nl Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00